Jeg elsker opplevelsen av at man gjennom sin egen kraft og kunnskap kan påvirke og gjennomføre endring. Hva enn det måtte være er det å endre noe fra en tilstand, til en ny og bedre min største drivkraft. Om det være seg å organisere hjemmet, skape system som fungerer til sin hensikt, eller hjelpe andre gjennom noe vanskelig. Finne, løsninger, gjennomføre og se forandringen er like spennende faser av denne prosessen.

I en periode av livet levde jeg, på flere måter ikke i samsvar med mine verdier. Jeg hadde feil fokus og drev rovdrift på min drivkraft. Jeg var altfor opptatt av anerkjennelse fra andre som mål på hvor vellykket ting ble, på bekostning av hva jeg egentlig trodde på som menneske. Resultatet av å ikke underveis lytte til hva kropp og sinn signaliserte meg om at jeg var på feil spor førte til en bråstopp av overveldelse på alle plan. Sammen med selvfølelsen forsvant også gjennomføringskraften til å endre retning.


Noen ganger er det bare sånn at noe kommer ens vei, «LØSNINGEN» strekker ut sin hånd. Kartet for stien videre ligger plutselig rett foran øynene dine. Dette var Marie Kondo, hennes praksis og filosofi for meg. Metoden passet som hånd i hanske og ble min brekkstang for veien videre.

Ved å visualisere hvordan jeg ønsket at livet mitt optimalt skulle se ut der fremme, rydde meg gjennom absolutt alle eiendelene mine og beholde det som ga glede tok jeg eierskap til metoden fullt ut. Jeg ryddet meg bokstavelig talt til svar på ting jeg hadde unngått å ta tak i, selvfølelsen og gjennomføringsevnen min kom tilbake. Jeg fikk energi til å gjennomføre de valg som måtte til for ta meg i den retning jeg ønsket å leve. Resultatet av prosessen kan jeg bare beskrive som magisk for å oppnå mental klarhet om hva og hvor man vil i livet, og hvorfor.

Etter dette vet jeg at jeg for all tid fremover bare ønsker å omgi meg med gjenstander jeg har nytte og glede av.  Et hjem fylt av rot og unødvendigheter er jeg overbevist om står i veien for vår personlige utvikling.